Heel mooie dag gehad onder leiding van Frank. Hij is heel goed in staat de groep mee te nemen in een open gemoedstoestand. Zijn persoonlijke verhaal gebruikt hij om zaken uit te leggen en het gevoel over te brengen wat Chi Neng kan betekenen in het dagelijks leven en hoe het je kan helpen in zwaardere tijden.

Deze dag heeft me geïnspireerd Chi Neng nog meer mee te nemen in mijn leven. Dank je wel!

(Evaluatie van een tweedaagse workshop Chi Neng Qigong)

Chiel Hemink

Teacher Frank is in mijn beleving iemand die de essentie van Chi Neng Qigong weet over te brengen. Zijn taal is “right on the spot”, zijn oefeningen hebben een begrijpelijke link naar mijn dagelijks leven. Bovenal is hij, in navolging van mijn ervaring bij teacher Li, de eerste die zonder terughoudendheid of schroom de liefde centraal stelt. In alles wat hij zegt en doet brengt hij de liefde in en laat hij ons voelen dat dát het verschil maakt. Ik ben (verder) geheeld dit weekenden heb veel aangereikt gekregen om in mijn leven de heling verder te brengen. Dank, dank, dank.

(Evaluatie van een tweedaagse workshop Chi Neng Qigong)

Evamarije Smit

Na een privé-workshop Chi Neng Qigong ben ik de uitdaging van een 100-dagen gong aangegaan. Al na een paar dagen kreeg ik heftige fysieke en emotionele reacties die mij op de meest onverwachte momenten konden overvallen. Totaal overdonderd en met het gevoel dat er geen ontkomen meer aan was ben ik tijdens haptosessies met Frank op ontdekkingstocht gegaan. De puzzelstukjes vielen op hun plek: bij jezelf blijven, je kwetsbaar opstellen en vooral mild zijn naar jezelf. Herkenbare en confronterende thema’s en patronen, maar nog niet eerder zo duidelijk voelbaar. Met zijn rust, luisterend oor en humor heeft Frank mijn zelfvertrouwen weer weten aan te boren waardoor ik zelf de volgende stappen durf te zetten. Dat lukt, hier en daar met vallen en opstaan. En, hoewel ik ook weerstand voel, ben ik inmiddels begonnen aan 100 nieuwe dagen.

Marije
Na de workshop: “Van stress naar Kracht” had ik zeldzaam veel energie tot laat op de avond!
Ed Arnold

Een paar woorden die Chi Neng Qigong voor mij zijn sinds februari: waar, zuiver, ont-wikkelen, opschonen van dat wat niet werkt in mijn denken, raken, groots, ervaren, puur, vertrouwen, ook in elkaar in de les, hongerig naar meer, natuurlijke tijd en laten gebeuren, volledig zijn, moed, het is al goed.

Eveline de Kock

Na het behalen van de gong is er nogal wat gebeurd met me. Ik kan meer bij mezelf blijven, maak me minder zorgen, mijn hoofd is helderder en ik slaap beter.

Na de wekelijkse training op maandagavond ben ik ontspannen en alert tegelijk.

Chi neng qigong brengt mij momenten van ongekende rust, waardoor ik mijn kracht steeds beter leer kennen. Frank is een geweldig leraar die met overtuiging én humor de mogelijkheden van de oefeningen laat ervaren.

Ik leerde Frank Lageweg kennen tijdens een eendaagse workshop voor beginners waarna hij direct met mij meeging naar China voor een maand training. Na zijn opleiding begon Frank met lesgeven aan de opleiding en werd hij al snel bekend als een fijne docent met veel geduld en een groot hart, die veel persoonlijke aandacht heeft voor de studenten. Frank is authentiek, integer en een zeer geliefd docent.

Patricia van Walstijn, directeur, Chi Neng Institute Europe

Voor mijn 40ste verjaardag nam een vriendin mij mee naar een sprookjesachtige omgeving ergens in Friesland, om daar onder begeleiding van Frank Lageweg een 1-daagse workshop Chi Neng Qigong te volgen. Sindsdien maakt deze geweldige bewegingsvorm deel uit van mijn dagelijkse leven. Chi Neng Qigong heeft mijn leven op zeer positieve wijze veranderd. Acht jaar geleden is er bij mijn kleine hersenen een cyste van 6 cm. verwijderd. Door evenwichts- en visuele stoornissen is het lopen zeer beperkt, net als de coördinatie en kracht in de gehele linkerkant van mijn lichaam. Niet alleen fysiek merk ik een zeer positieve ontwikkeling: ik sta veel stabieler en houd dit steeds langer vol en ik voel meer energie en kracht dan voorheen. Ik train nu met mijn ogen dicht; iets wat in het begin niet lukte zonder mijn evenwicht te verliezen, maar ook mentaal. Door het toepassen van Chi Neng Qigong kom ik steeds dichter tot mezelf en zijn mijn gedachten aanzienlijk positiever te noemen! Ik ben letterlijk en figuurlijk meer in balans.
Frank Lageweg heeft me dit alles op zeer professionele wijze bijgebracht en op weg geholpen. Hij wist precies wat goed was en wat ik beter kon laten, gezien mijn lichamelijke conditie. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk!

Chi Neng heeft een enorm positieve invloed op mijn leven – op allerlei gebieden. Na mijn eerste workshop bij Frank ben ik direct begonnen aan mijn 1e gong. Eerst oefende ik (slechts) 20 minuten per dag. Ondertussen heb ik 3 workshops bij Frank gevolgd en ben nu ongeveer 2 uur per dag aan het trainen. Rugklachten en andere klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Chi Neng Qigong is mijn “dao”. Binnenkort ga ik beginnen aan mijn opleiding tot instructeur. Ik wil geen dag meer zonder Chi Neng Qigong!

Ik stond op de wachtlijst voor een herniaoperatie. Na het beoefenen van de wallsquat was deze operatie niet meer nodig.

Ik heb gemerkt dat ik veel beter slaap. ‘s Avonds lig ik niet meer uren wakker en ‘s ochtends ben ik heerlijk uitgerust.

Ik merk dat mijn bloedcirculatie is verbeterd. Voor ik met Chi Neng begon trok het bloed altijd uit mijn hoofd weg als ik opstond na lang zitten of liggen. Na een maand trainen merkte ik opeens dat dit opgehouden was! Ook heb ik geen menstruatiepijnen meer.

Ik train nu twee jaar Chi Neng Qigong bij Frank. Hij is een bijzonder fijne docent, die ik zeer waardeer en respecteer. Een mens om van te houden. Elke les is een stimulans om (beter) in harmonie met chi te leven.

Luiken

Sinds ik iedere dag m’n Chi Neng Qigong oefening doe merk ik dat ik me steeds beter kan concentreren op werk. M’n hoofd is helderder. Ook raak ik niet meer zo snel in paniek als ik opeens een spoedklus toegeschoven krijg.

Jaren lang had ik lage rugpijn gehad vanwege een holle rug. Dankzij Chi Neng Qigong is mijn rug weer recht en ben ik rugpijn vrij.

 

Vanwege een burn-out heeft Frank mij met coaching en haptotherapie begeleid. Ik heb geleerd in het Nu te leven, want daar ligt mijn Kracht! Frank is erg integer en weet altijd precies de goede vragen te stellen. De haptotherapie zoals Frank die geeft, gaat uit van de kracht die in jezelf al aanwezig is. Deze wordt samen met jou gezocht, zodat je die kunt inzetten bij het aanpakken van je problemen oftewel je energielekken. De lessen Chi Neng Qigong sluiten hier naadloos op aan.

Marlinde