Frank Lageweg

Wij hebben allemaal een buitengewoon potentieel tot onze beschikking: het vermogen om onze  gezondheid, vitaliteit, innerlijke kracht en persoonlijke groei te ontwikkelen.

Een paar jaar geleden heb ik aan den lijve ervaren wat een ernstige diagnose met je doet en heb ik deze vermogens ontdekt en aangesproken om deze diagnose en prognose om te zetten in een wonderbaarlijk herstel.

Het feit dat ik dit herstel kon mogelijk maken door middel van bijzonder goede voeding, beweging (o.a. Chi Neng Qigong), de juiste mindset, discipline en de kracht van de geest,  heeft mij volledig overtuigd van een potentieel dat ik tot dan toe niet voor mogelijk had gehouden.

En ik realiseerde me dat het zo normaal is geworden dat we stress hebben, in ons hoofd leven, onszelf vergeten, uitgeput zijn, het contact met ons lichaam en gevoel kwijt zijn en daarom ook niet meer kunnen kiezen wat bij ons past. Ik heb besloten mijn 20 jaar van (persoonlijke) ervaring  en kennis in te zetten om anderen te helpen.

Het is mijn missie om mensen:

  • weer in contact te brengen met hun lichaam, gevoel en hart, zodat ze ook vanzelf én vanuit zichzelf beter gaan zorgen voor hun lichaam en weer keuzes kunnen maken die bij hen passen,
  • te laten voelen hoe het is om te leven zonder mentaal geraas in hun hoofd. Leven vanuit stilte en vanuit aanwezigheid in het Nu,
  • te laten ervaren dat niet de omstandigheden hun leven bepalen maar dat er altijd vrijheid zit in de reactie op omstandigheden. Daar ligt de kracht en daar ligt de vrijheid,
  • te leren hoe ze vitaler en stressvrijer kunnen leven,
  • te helpen een betekenisvol leven te leiden,
  • te laten ervaren dat ze al heel zijn (ook al zijn ze niet gezond, niet perfect),
  • te laten inzien hoe ze de kracht van hun geest kunnen gebruiken voor herstel,
  • krachtige oefeningen te geven om actief aan hun gezondheid te werken en in hun kracht te komen.

Na een opleiding voor Chinese geneeswijzen (BOCAM) te hebben afgerond, heb ik Chi Neng Qigong geleerd in Nederland en China.  Ik werd instructeur Chi Neng Qigong en ben in 2005 gevraagd om docent te worden aan het Chi Neng Instituut, waar ik nu als docent instructeurs opleid en examineer. Ook werkte ik als gastdocent bij de BOCAM-opleiding.

Naast Chi Neng docent ben ik ook docent lichamelijke opvoeding in het VO,  haptotherapeut, hartcoherentiecoach, faalangsttrainer en stresscounselor en heb ik in de afgelopen jaren meerdere seminars bijgewoond van -voor mij- zeer inspirerende personen: Anthony Robbins, Eckhart Tolle, Byron Katie, Thich Nhat Hanh en Dr. Joe Dispenza.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het geven van wekelijkse Chi Neng Qigong lessen, coaching en haptotherapie en workshops voor het Chi Neng Instituut en het Instituut voor Toegepaste Haptonomie. Daarnaast geef ik een aantal keer per jaar samen met mijn zus Petra Lageweg de training Van stress naar Kracht.

Verder heb ik lesgegeven aan topsporters, geneeskundestudenten, deelnemers aan het programma ‘Grip op je gezondheid’ van het Banyan Centre en diverse bedrijven. Ik ben getrouwd en ben trotse vader van twee zoontjes.

Ik leerde Frank Lageweg kennen tijdens een eendaagse workshop voor beginners waarna hij direct met mij meeging naar China voor een maand training. Na zijn opleiding begon Frank met lesgeven aan de opleiding en werd hij al snel bekend als een fijne docent met veel geduld en een groot hart, die veel persoonlijke aandacht heeft voor de studenten. Frank is authentiek, integer en een zeer geliefd docent.
Patricia van Walstijn, directeur, Chi Neng Institute Europe