Hartcoherentie

“Ik leef alleen maar in mijn hoofd”

“Als ik alleen al aan dat examen denk, word ik zenuwachtig”

“Ik raak mijn concentratie kwijt als er iets onverwachts gebeurt”

“Ik vind spreken in het openbaar het engste wat er is”

Als je je in bovenstaande uitspraken herkent, of op een andere manier het idee hebt dat je geen controle kunt krijgen over stressreacties in je lichaam, kan het beoefenen van hartcoherentie een oplossing zijn.

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is stressmanagement van binnenuit. Je leert ademhalings- en ontspanningstechnieken terwijl je hartslag wordt bijgehouden op een computerscherm. Je kunt direct waarnemen wat stress met je hart doet, en leren hoe je hier zelf verandering in kunt brengen.

Hartcoherentie trainen bij Frank Lageweg

Frank Lageweg kan je helpen om jezelf in een coherente staat te brengen. Je oefent enkele keren met het computerprogramma EmWave in de praktijk en krijgt oefeningen mee voor thuis. Al snel leer je hoe je zelf coherent kunt blijven, ook al doen er zich stressvolle situaties voor. Het resultaat is dat je je veerkracht en je zelfvertrouwen vergroot. Je emoties komen meer in evenwicht en je staat meer open voor creatieve oplossingen in situaties die je eerst als problematisch zag.

In plaats van veranderingen in je omgeving aan te brengen of af te wachten, leer je jezelf om die omstandigheden beter aan te kunnen.

Indicaties: waar kan hartcoherentie je bij helpen?

  • Stress

  • Depressie

  • Burn-out

  • Stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, concentratieproblemen

  • Faalangst

  • Anderszins emotioneel uit balans zijn

  • Emotie-eten, steeds in slechte eetgewoontes vervallen

Frank Lageweg is als hartcoherentiecoach gecertificeerd door HartFocus Opleidingen
Meer informatie vind je op de website van Heart Math Benelux
Een zeer informatief en motiverend boek over o.a. hartcoherentie is Uw brein als medicijn van dr. David Servan-Schreiber en Slanker met je hartritme van Dr. David O’Hare.

Maak een afspraak met Frank