Haptotherapie

Als je je lichaam vergelijkt met een zeilboot dan leven veel mensen in de mast: in hun hoofd.  Leven in het hoofd geeft een gevoel van schijnveiligheid, van controle en overzicht. In feite ben je juist snel uit balans en overgeleverd aan de omstandigheden. Je voelt niet wat er in je lichaam gebeurt, omdat je er niet echt bent. Je ervaart alles vanuit je verstand en voelt je niet geraakt door het leven of door andere mensen. Het gevoel van schijnveiligheid heeft zo een hoge prijs.

Door haptotherapie leer je om weer in contact te komen met je lichaam, en daardoor met je gevoel.  Je ontwikkelt veiligheid en vertrouwen in jezelf waardoor je ook kunt laten zien wie je echt bent. Zo hervind je vertrouwen in je lichaam, in jezelf en in je omgeving.

Haptotherapie is een combinatie van gesprek, aanraking, en positiebepaling. Gaandeweg leer je luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt, en maak je opnieuw kennis met je eigen drijfveren, je kwaliteiten, je ware behoeften en talenten, je eigen grenzen en mogelijkheden. Het lichaam liegt nooit en dat geeft je de mogelijkheid om te worden wie je bent, maar nog niet kon zijn.

Indicaties

  • Stress en stressgerelateerde klachten
  • Burn-out
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Opgejaagd gevoel
  • Besluiteloosheid
  • Geen grenzen aan kunnen geven
  • Geen hulp durven vragen
  • Eenzaamheid
  • Mat of lusteloos gevoel

Frank Lageweg heeft de opleiding tot haptotherapeut gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen.

Alleen hoofd, nek en rug worden aangeraakt. Dit kan met kleren aan of op de blote huid, al naar gelang de keuze van de cliënt.

Maak een afspraak met Frank

“Vanwege een burn-out heeft Frank mij met coaching en haptotherapie begeleid. Ik heb geleerd in het Nu te leven, want daar ligt mijn Kracht! Frank is erg integer en weet altijd precies de goede vragen te stellen. De haptotherapie zoals Frank die geeft, gaat uit van de kracht die in jezelf al aanwezig is. Deze wordt samen met jou gezocht, zodat je die kunt inzetten bij het aanpakken van je problemen oftewel je energielekken. De lessen Chi Neng Qigong sluiten hier naadloos op aan”.
Joyce
Na een privé-workshop Chi Neng Qigong de uitdaging van een 100-dagen gong aangegaan. Al na een paar dagen heftige fysieke en emotionele reacties die mij op de meest onverwachte momenten konden overvallen.
Totaal overdonderd en met het gevoel dat er geen ontkomen meer aan was ben ik tijdens haptosessies met Frank op ontdekkingstocht gegaan. De puzzelstukjes vielen op hun plek: bij jezelf blijven, je kwetsbaar opstellen en vooral mild zijn naar jezelf. Herkenbare en confronterende thema’s en patronen, maar nog niet eerder zo duidelijk voelbaar. Met zijn rust, luisterend oor en humor heeft Frank mijn zelfvertrouwen weer weten aan te boren waardoor ik zelf de volgende stappen durf te zetten. Dat lukt, hier en daar met vallen en opstaan. En, hoewel ik ook weerstand voel, ben ik inmiddels begonnen aan 100 nieuwe dagen.
Marije