Is Chi Neng Qigong iets voor jou?

Zou je graag:

 

  • meer willen bewegen?
  • meer energie willen hebben?
  • sterker in je schoenen willen staan?
  • innerlijke rust willen hebben?

Wat is Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die wereldwijd beoefend wordt. De eenvoudig te leren oefeningen brengen lichaam en geest snel en effectief in balans. Je hoeft geen ervaring of affiniteit met sport te hebben. Als ervaren sporter kun je de lat steeds hoger voor jezelf leggen in de training.

Chi Neng Qigong: de basis is snel geleerd

Chi Neng Qigong is van oorsprong een medische vorm van Qigong. De bewegingen zijn ontwikkeld door dr. Pang Ming, die zowel in de Westerse als in de Traditionele Chinese Geneeskunde geschoold is. Hij ontwikkelde de oefeningen zó dat ook zieke mensen snel aan de slag konden met een training om hun gezondheid te verbeteren. Ook als je alleen maar kunt liggen of zitten, kun je Chi Neng beoefenen. En als je al lekker in je vel zit en dat wil blijven, is Chi Neng Qigong een uitstekende manier om een fit lichaam en een rustige geest te houden. Na een beginnersworkshop van een ochtend kun je zelf al thuis aan de slag. Ook kun je dan instromen bij een van de wekelijkse trainingen voor gevorderden.

Lijkt Chi Neng Qigong op yoga of tai chi?

Bij yoga ga je van de ene houding naar de andere en let je erg op je ademhaling. Bij Chi Neng Qigong ben je continu in beweging, waardoor je ademhaling zich als vanzelf reguleert. Je mediteert, maar zonder stilzitten. Tai chi is ook een Chinese bewegingsvorm, waarbij de nadruk sterk gelegd wordt op het beheersen van de (vaak moeilijke) vormen. Chi Neng Qigong onderscheidt zich door haar eenvoud en effectiviteit.

Lees meer:

De Wallsquat : over de Chi-Neng oefening die zowel cardio- als krachttraining is.

De kracht van de staande meditatie: over de Three Centers Merge, een van de belangrijkste meditatievormen van Chi neng.

Zie agenda voor de eerstvolgende trainingsmogelijkheden! Een privéles kan natuurlijk ook.