Dit bepaalt de kwaliteit van je leven

Lieve mensen,

Het heeft invloed op hoe je je voelt, het heeft invloed op je relaties, op je werk, op je ouderschap, op wat je kan doen op een dag, op je denken en zelfs op je bewustzijn en de mate waarin je in staat bent  levensdoelen te realiseren en bij te dragen aan wat jij belangrijk vindt in het leven:

Energie!

“The key is to be in a state of permanent connectedness with your inner body – to feel it at all times. This will rapidly deepen and transform your life. The more consciousness you direct into the inner body, the higher its vibrational frequency becomes. At this higher energy level, negativity cannot affect you anymore, and you tend to attract new circumstances that reflect this higher frequency.” – Eckhart Tolle

Wat bepaalt de kwaliteit van je leven?

  • Je energie
  • De verbinding met je innerlijk lichaam waardoor je voortdurend in het Nu kan leven
  • Je zelfhelend vermogen

Deze aspecten komen uitgebreid aan bod in de live beginnersworkshop Chi Neng Qigong van 3 april. (9.00-13.00)

Energie

Wie van jullie kent Tony Robbins? Het lijkt wel of deze man 1000 levens in 1 leven leidt. Een zeer belangrijke sleutel van wat deze man allemaal heeft bereikt, is zijn ongelooflijke hoeveelheid energie.

We zijn gewend te denken dat gezondheid de afwezigheid van ziekte is, maar het is juist de aanwezigheid van vitaliteit.

Met een telefoon kun je heel veel, maar als je 112 moet bellen terwijl je batterij (energie) leeg is, lukt dat niet. Hoe bewust ga jij om met je energie en zou je meer energie willen hebben?

Aanwezigheid

Eckhart Tolle heeft het leven van miljoenen veranderd met zijn boeken: De kracht van het Nu en Een nieuwe aarde. Leven vanuit het Nu is alsof je opnieuw geboren wordt en alles compleet als nieuw en fris ervaart en je geen energie meer verliest aan het zorgen maken over de toekomst en het spijt hebben van het verleden.

Zelfhelend vermogen

Veel mensen zijn door drukte, stress en door alles wat er is gebeurd met Covid en nu met Oekraïne aan het overleven in plaats van het leven. Zij hebben net genoeg energie om alles te doen wat er gedaan moet worden, maar geen energie om het zelfhelend vermogen voor hen te laten werken of te doen waar ze blij van worden. En dus blijven ze moe, gestrest en klachten houden.

Veel mensen zijn op dit moment minder vitaal dan normaal. Het kan een nasleep zijn van twee jaar corona, van meer schermtijd en minder bewegen, maar ook door wat er op dit moment gebeurt in de wereld. Dat raakt iedereen. Niet alleen bij de benzinepomp, maar ook in ons gevoel. Angst, onzekerheid, maar ook  frustratie, boosheid en vooral machteloosheid.

Hoe kunnen we onze energie verhogen?

Zoals jullie waarschijnlijk weten, is de belangrijkste universele wet (the Law of Life):

Energie volgt de aandacht

Altijd. Nooit niet. En besef even: waar gaat jouw aandacht heen? De aandacht gaat naar Oekraïne en naar een bepaald persoon in Rusland en misschien zijn er nog meer scenario’s in je hoofd, op het wereldtoneel of in je privéleven. Hoeveel controle hebben we op wat er gebeurt?

Alles bestaat uit energie! En als energie de focus volgt en de focus bijna voortdurend naar buiten is gericht, wat doet dat dan met je energie? Die gaat naar buiten. Je loopt leeg.

En wat doet het met je als je het gevoel hebt dat je ergens geen controle over hebt en als dingen onzeker zijn? Dat geeft stress en ook stress put uit.

Leer je aandacht richten in 3 stappen

Focus

Stap 1 is dus bewust worden waar je je aandacht op richt. Richt je die naar buiten of in jezelf?  Als je de aandacht in je lichaam brengt, zal de energie volgen. Als een telefoon die oplaadt, laden wij ook op door in ons lichaam te zijn.

Controle

Stap 2 is jezelf vragen: Waar heb je wel controle over? Het is een keuze of je het journaal om 20.00 uur aanzet. Het is een keuze of je al dan niet je hele systeem belast met beelden van oorlog, wanhoop en de grootste verschrikkingen die er zijn.

Hoe zou het zijn als we eens niet naar het journaal zouden kijken? Als we een mediapauze inlassen? Dit is essentieel: Energie volgt aandacht. En waar je je aandacht op richt groeit. Als we niet meer via de media onze energie/aandacht geven aan de oorlog (behalve aan hoe we praktisch kunnen helpen en dus echt iets bijdragen), dan gaat er letterlijk minder energie heen! Wat zou er gebeuren als veel meer mensen dat zouden doen?

En het gaat nog een stapje verder: mensen die bewust leven, die ‘wakker’ zijn, beseffen dat ze altijd de keuze hebben om hun focus heel gericht te sturen op wat ze wél willen en zij richten hun aandacht en dus energie heel bewust op wat de wereld NU nodig heeft: Vrede, Liefde en Harmonie. Dit voelen in je hart, hier je aandacht zo vaak mogelijk op richten, je voorstellen dat dát wat je wenst al bereikt is…Hoe zou dat zijn voor je hersenen, hart en cellen? En voor de energie die je uitstraalt? Waar je je aandacht op richt groeit, dus als wij vanuit ons hart uitstralen, heeft dit een direct effect op de wereld om ons heen. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Dus hoe zou het zijn als je die gevoelens van vrede, liefde en harmonie meeneemt als je naar bed gaat en je je hart ’s morgens weer aanzet met vrede en dankbaarheid? Je verandert je staat van zijn en daarmee ook je energie. Een fijne bijkomstigheid is dat je je in deze staat ‘in het oog van de orkaan’ waant; je kan rustig blijven, ongeacht wat er om je heen gebeurt.

Uiteraard zie je daar niet morgen een effect van op wereldniveau; de fysieke realiteit loopt altijd achter op intenties, dus vertraging is normaal, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt.

Alles is met elkaar verbonden en  als jij dat doet en ik dat doe en nog veel meer mensen, maken wij het verschil! Stop radicaal met aandacht en energie te geven aan dingen die je niet wil en investeer radicaal in wat je wél wil in jouw persoonlijke leven én op wereldniveau: vrede en positieve energie.

Actie

Stap 3: Wil je meer energie en minder stress, leren je aandacht bij je te houden en structureel meer energie te krijgen, zodat je elk aspect van je leven op een hoger niveau kan brengen, dan is de halve dag workshop Qigong van 3 april iets voor jou!

Voor het eerst in 20 jaar hebben zich -tot nog toe- meer mannen dan vrouwen ingeschreven voor de aanstaande workshop. De wereld verandert. Wauw!

Door Chi Neng Qigong ontwikkel je letterlijk je levenskracht, je vitaliteit, de sleutel van Eckhart Tolle en je zelfhelend vermogen en dat zal elk aspect van je leven ten goede komen.

Gratis Chi Neng Qigong training ONLINE

zondag 27 maart 2022 van 20:30-21:oo

vrijdag 1 april van 17:00-17:30

GRATIS korte online training voor mensen die even willen bijtanken of benieuwd zijn naar Chi Neng Qigong!

De training wordt gegeven via Zoom. Klik op deze link om naar de meeting te gaan.

Voel je vrij deze nieuwsbrief te delen of door te sturen naar een ieder die het kan gebruiken.

Hartelijke groet, Frank

 

GRATIS twee korte online trainingen 27 maart en 1 aprilBeginnersworkshop Chi Neng Qigong | Wekelijkse training: veilig in de zaal en/of online | stresscounseling | haptotherapie | voor instructeurs | franklageweg.nl