Tien extra levensjaren en tien redenen om vandaag met Qigong te beginnen

Hoeveel jaren kun je winnen?

Een optimaal voedingspatroon kan volgens onderzoekers bij 20-jarige vrouwen zorgen voor 10,7 extra levensjaren en bij mannen zelfs tot 13 extra levensjaren in vergelijking met een Westers dieet. Lees hier het hele artikel.

Tien redenen om vandaag nog met Qigong te beginnen

Allereerst: een enthousiaste reactie van een cursist:

“Na een redelijk hectische en stressvolle periode ging ik op zoek naar een plek waar ik kon leren mijn hoofd leeg te maken en mijn lijf sterker en fitter. Om vanuit die verbinding weer rust en balans te kunnen ervaren. Door de Chi Neng Qigonglessen en oefeningen is de balans tussen mijn lichaam en geest geheeld. Ik ervaar rust en voel me ongekend fit en energiek. ” (Thonny)

Maandblad Medisch Dossier heeft de eerste vijf redenen al opgesomd in een zeer interessant artikel. Medisch dossier over vijf redenen waarom het een goed idee is om nog vandaag met Qigong te beginnen.
In het artikel kun je lezen dat Qigong effectief is bij onder andere:

  1. Het verlagen van de bloeddruk
  2. Verlichting bij tinnitus
  3. Pijnverlichting
  4. Het bevordert welbevinden
  5. Het ondersteunt bij de behandeling van kanker

Een van mijn cursisten gaf aan dat haar tinnitus voor 90% was verminderd nadat zij een paar maanden Qigong trainde.

Maar er zijn meer goede redenen om Qigong te beoefenen. Qigong kan pijn verlichten en klachten helpen verminderen van een uiteenlopende lijst aandoeningen:

6. Qigong bij fibromyalgie
In het artikel van dr. Ornish over fibromyalgie kun je lezen dat Qigong helpt de energie te verbeteren, vermoeidheid te verminderen, en pijnverlichtend werkt.

7 Qigong bij het chronisch vermoeidheidssyndroom
8 Qigong bij depressie
9 Qigong bij diabetes

Uit het boek Jonger worden van Nobelprijswinnares dr. Elisabeth Blackburn:

“Qigong brengt een toestand van concentratie en ontspanning teweeg door lichaam en geest te integreren. Het heilzame effect ervan is wetenschappelijk aangetoond door middel van gerandomiseerde onderzoeken met controlegroep.”

“Qigong vermindert depressie en heeft mogelijk een heilzaam effect op diabetes.
In een onderzoek naar de invloed van qigong op celveroudering werden personen met het chronisch vermoeidheidssyndroom gevolgd. Het bleek dat er bij mensen die vier maanden lang qigong beoefenden, sprake was van een significant grotere toename van hun telomerasegehalte en dat zij minder vermoeid waren dan de mensen die op de wachtlijst waren gezet.”

10. Qigong helpt bij herstel van Covid-19 infecties

In het artikel Qigong bij herstel van Covid-19 infecties lees je over de bevindingen van arts-onderzoekers van het Benson Henry Institute for Mind Body Medicine van het Boston Massachusetts General Hospital. Chi Neng Qigong heeft veel simpele oefeningen die de ademhalingsspieren versterken en die ook uitgevoerd kunnen worden als je alleen maar kunt zitten, en is dus zeer geschikt voor mensen die van Covid moeten herstellen.

En natuurlijk kun je Chi Neng Qigong ook beoefenen als je al lekker in je vel zit en dat zo wilt houden, om fit te worden en te blijven, omdat het leuk, eenvoudig en effectief is!

Op zondag 3 april as. is er weer een beginnersworkshop. Wees welkom als je wil kennismaken met Qigong! Ken je iemand die baat zou kunnen hebben bij Qigong? Stuur deze nieuwsbrief dan gerust door.

Hartelijke groet,

Frank

Wil je ontdekken wat Qigong voor jou kan betekenen?

3 april 2022 van 9.00-13.00 is er een beginnersworkshop te Zeist. En elke week kun je voor een vaste prijs twee online of fysieke trainingen volgen voor gevorderden.

Stuur deze nieuwsbrief svp door naar een ieder die er zijn/haar voordeel mee kan doen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op: franklageweg.nl. Vergeet niet in de spamfolder te kijken voor de bevestigingsmail.