Liefdesgeneeskunde: de kracht van Liefde volgens Einstein, Rediger en andere wetenschappers

Ik heb veel reden om een dankbaar mens te zijn. Hersteld van een ernstige degeneratieve aandoening en buitengewoon veel energie. Daar heb ik wel iets voor gedaan en gelaten.. naast fantastische hulp van bijzondere mensen. In de volgende nieuwsbrief lees je er meer over.

Het is mijn wens dat anderen ook kunnen profiteren om in alle opzichten gezonder te worden. Ik heb daarom besloten om een aantal trainingen Chi Neng Qigong GRATIS aan te bieden. Onderaan de nieuwsbrief kun je lezen wat dit precies inhoudt.


Liefde raakt en geneest iets wat medicatie niet kan raken

Na 17 jaar onderzoek ontdekte dr. Rediger, de auteur van Spontaan genezen, dat er belangrijke overeenkomsten waren tussen mensen die genazen van ongeneeslijke ziekten (zie vorige nieuwsbrieven). Welke rol speelde liefde eigenlijk in hun genezing? Bij de Chinese bewegingsvorm Chi Neng Qigong is dit volledig geïntegreerd, maar wat is de wetenschap erachter?

De wetenschap van de liefde

Dr. Joe Dispenza (biochemicus, gespecialiseerd in neurowetenschappen, kwantumfysica en epigenetica) heeft de kracht van liefde wetenschappelijk onderzocht en stelt o.a. dat emoties als liefde en dankbaarheid een grote invloed hebben op het aanzetten van genen die te maken hebben met herstel en het uitzetten van genen die te maken hebben met ziekte. Na een 3-daags seminar bij hem gevolgd te hebben en al zijn boeken gelezen te hebben, ben ik hiervan zó overtuigd dat ik zijn principes ook altijd in mijn lessen verwerk. Als je de hele nieuwsbrief leest, begrijp je werkelijk waarom liefde raakt en geneest.

Einstein en de liefde

Einstein wist dit al langer; hij gaf zijn dochter Lieserl de opdracht om een brief waarin hij dit uitlegt, 2 decennia na zijn dood pas openbaar te maken, omdat de mensheid er dán pas aan toe zou zijn. En dat is nú. Er is een extreem intense kracht waar de wetenschap tot nu toe nog geen verklaring voor heeft. Het is een kracht die alles regeert, achter elk fenomeen in het universum schuilt én het is een kracht die nog niet door ons is geïdentificeerd. Deze universele kracht is de LIEFDE. Toen wetenschappers naar een verklaring voor het universum zochten, vergaten ze de allersterkste onzichtbare kracht. Zou het verhogen van de oneindige kracht van liefde in de wereld voldoende zijn om corona te laten verdwijnen? Einstein wist het vast.

De liefde als genezende kracht wordt door verschillende mensen in het boek Spontaan genezen van dr. J. Rediger als bepalende factor genoemd.

Uit het boek Spontaan genezen:
“Er was geen behandeling die zou kunnen werken tegen deze vorm van kanker, geen behandeling die zou kunnen leiden tot genezing. De lange tentakels van de tumor reikten tot diep in het hersenweefsel waardoor volledig verwijdering onmogelijk was.

Het is nu vijftien jaar geleden dat Matt werd gediagnosticeerd met glioblastoom multiforme, de agressiefste soort hersentumor, en dat hem werd verteld dat hij zonder behandeling nog vier maanden te leven had. Iets zorgde op een unieke manier voor een ommekeer in zijn ziekte, op een manier die de huidige geneeskunde onmogelijk kon herhalen. Wat was het?

Grote veranderingen in eetgewoonten, een grootschalige vermindering van stress, een veranderde verwachting van het leven en de komende uitdagingen. Maar Matt heeft zijn eigen theorie over wat dingen voor hem veranderden. ‘Het was de liefde die me genezen heeft’ zegt hij met overtuiging’.”

Liefdesgeneeskunde: Welke rol speelt liefde in genezing?

Als we gevoelens van liefde en verbinding ervaren, komt er een cocktail van hormonen en chemische stoffen in onze hersenen vrij: een combinatie van dopamine, testosteron, oestrogeen, vasopressine en als belangrijkste: oxytocine. Oxytocine is het antistresshormoon en heeft een ontstekingsremmende werking. Wat reguleert nou het vrijkomen van deze liefdesdrug in het lichaam? De nervus vagus.

De nervus vagus: de verbinding tussen lichaam en geest

De nervus vagus is de langste en meest complexe zenuw in het lichaam en kan je zien als de verbinding tussen lichaam en geest. Recent onderzoek toont aan dat we drie soorten ‘hersenen’ hebben: de hersenen in het hoofd, in het hart en in de darmen. Onze gezondheid en ontwikkeling zijn afhankelijk van de balans tussen deze drie en hoe coherent ze met elkaar zijn. Met de nervus vagus als de verbindende kabel stromen emoties door ons systeem in de vorm van boodschappen via zenuwen en hormonen.

Wat doet de nervus vagus?

Als de nervus vagus geactiveerd wordt, speurt deze naar ontstekingen in het lichaam en geeft die informatie door aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel, die dan reflexmatig het immuunsysteem aanzetten, waardoor de ontsteking geremd wordt en orgaanschade wordt voorkomen.
Er worden onderzoeken gedaan om te kijken in welke mate stimulatie van de nervus vagus ontstekingsziekten kan voorkomen of behandelen: ziekten als artritis, colitis, epilepsie, congestief hartfalen, sepsis, de ziekte van Crohn, hoofdpijn, oorsuizen, depressie, diabetes en mogelijk ook andere auto-immuunziekten.

Hoe activeer je de nervus vagus?

De nervus vagus is een zenuw, maar op een belangrijke manier is hij als een spier: hoe meer je hem gebruikt, hoe sterker hij wordt. Het is als bij beweging: hoe meer je traint, hoe beter je wordt en hoe meer gezondheidsvoordelen je ervaart.
Als je de diepe buikademhaling doet, stimuleer je de nervus vagus. Diep ademhalen, verbinding maken met een vriend, partner, kind, huisdier, de natuur… Wanneer je gevoelens van liefde en verbinding ervaart, is het alsof je een heel lied speelt voor je nervus vagus. Als je kunt doorgaan met het tokkelen op de snaren, zodat je parasympatische systeem geactiveerd blijft, zal er een scala aan verbazingwekkende gezondheidsvoordelen volgen.

Mini-liefdesmomentjes

Barbara Fredrickson, psycholoog en hoofdonderzoeker van de University of North Carolina-Chapel Hill, heeft meer dan twintig jaar onderzoek gedaan op het gebied van de positieve psychologie. Haar onderzoek heeft aangetoond dat wat de nervus vagus echt traint, kleine momenten van verbinding zijn, een soort ‘verliefd worden’ zou je kunnen zeggen, op de mensen die dagelijks om je heen zijn, iedereen, van je partner, je kinderen tot de barista van het koffietentje om de hoek. Het zou ook een volstrekt vreemde kunnen zijn.

Verbinding is liefde

Volgens Fredrickson is liefde een serie van micromomenten van positiviteitsresonantie die we steeds weer ervaren tijdens ons leven. Elk moment van verbinding met wie dan ook, kan zorgen dat je nervus vagus oplicht.  We moeten alle momenten van microverbinding als betekenisvol zien, omdat we dan meer openstaan voor verbinding en voor de positieve gevoelens van liefde, compassie en empathie. Zo wordt onze nervus vagus gestimuleerd en worden de positieve effecten steeds sterker. Het blijkt dat vagale tonus en het vermogen om momenten van liefde, compassie en verbinding te ervaren zo op exponentiële wijze toenemen in relatie met elkaar.

Dagelijks trainen: ontmoeten en verbinden

Een mooie trainingsuitdaging: diepe buikademhaling én van elke ontmoeting een heilige ontmoeting maken; dat is liefdesgeneeskunde. En doe het.. met toewijding! Elke bewuste  ademhaling waarbij je liefde in je hart ervaart telt.

Om meer mensen te laten profiteren en hun gezondheid te laten verbeteren, bied ik nu een aantal trainingen Chi Neng Qigong GRATIS aan.

Wie graag meer leest: Ontwikkel je Levenskracht met Chi Neng Qigong. In dit artikel uit Medisch dossier kun je lezen wat het te bieden heeft: (Chi Neng Qigong is hetzelfde als Zhi Neng Qigong).

Zolang de voorraad strekt: gratis trainingen Chi Neng Qigong:

  • 14 maart: beginnersworkshop. Bij opgave van twee personen, mag de 2e persoon GRATIS meedoen en krijg je 15 euro korting als je instroomt in de wekelijkse lessen. Inschrijven kan door een mail te sturen.
  • Mensen die de beginnersworkshop in januari hebben meegedaan mogen GRATIS op herhaling op 14 maart.
  • 12, 19 en 26 maart: 11:00-12:00: GRATIS ochtendtraining voor mensen die wekelijks lessen volgen. Trainen als in China! Deze training is heel fysiek. Echt de oefeningen doen. Energie versterken en trainen voorbij je normale manier van trainen.
  • Mensen die geen wekelijks lessen volgen kunnen op 12, 19 en 26 maart meedoen voor 14,95 euro. Inschrijven kan door een mail te sturen.
  • Gratis zondagavondtraining: van 20.30-21.00 (inloggen vanaf 20.20 uur): 28 februari en 7 maart. Speciaal om stress te verminderen en de longen te versterken. Zie onderaan de code.

Liefde is het enige wat vermenigvuldigt als je het deelt. Hopelijk help je mee deze nieuwsbrief te delen of te verspreiden zodat meer mensen kunnen profiteren van de helende kracht van liefde en Chi Neng Qigong. Dank je wel voor de moeite!

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op: franklageweg.nl

Hartelijke groet, Frank

Zoomcode zondagavond 28 februari en 7 maart. Meet opent om 20:20, training start 20:30.
Meeting ID: 834 8009 1333
Passcode: chi
Elke week kun je voor een vaste prijs twee online trainingen Chi Neng Qigong! Heb je nog geen kennis gemaakt met Chi Neng Qigong? Geef je dan op voor de Beginnersworkshop op 14 maart. In dit artikel lees je wat Qigong kan doen in relatie tot covid-19.