Genezing voorbij het onmogelijke

Lieve mensen,

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt (Einstein).

Als artsen aangeven dat het onmogelijk is om te genezen van een aandoening, dan heeft deze informatie een enorme impact op een patiënt. Als patiënten desondanks toch genezen, dan noemt men dit spontane genezing. Maar hoe spontaan is dat eigenlijk?

Onderaan deze nieuwsbrief lees je over de gratis trainingen Chi Neng Qigong op zondagavond 21 februari t/m 7 maart.

Spontane genezing is meestal niet spontaan

Dr. Rediger, die het boek Spontaan genezen schreef, deed 17 jaar onderzoek naar ‘spontane’ genezingen en ontdekte dat deze genezingen niet spontaan waren. Hoe genazen mensen van ziekten die bekend staan als ongeneeslijk?

In deze nieuwsbrief vind je, naast de bevindingen van dr Rediger, ook die van dr. Joe Dispenza en de principes van Chi Neng Qigong: een medische vorm van Qigong. Er valt veel te winnen. Veel leesplezier.

De kracht van de reguliere geneeskunde is dat ze in staat is om dingen exact te meten en op basis daarvan een diagnose en prognose te geven. Het is indrukwekkend wat tegenwoordig mogelijk is op dit gebied.

Nieuwe geneeskunde: activeer de genezingsmodus

Op dit moment worden de patiënten helaas nog steeds dubbel uitgeschakeld. Ze krijgen de informatie dat het onmogelijk is te genezen en worden niet ingeschakeld bij het herstel. Ze zijn patiënten. Patiënten moeten afwachten, wat leidt tot een gevoel van machteloosheid. En machteloosheid draagt niet bij aan herstel. In de Chi Neng Qigong bestaat het wordt patiënt niet. Mensen die naar het ziekenhuis van Dr. Pang Ming kwamen werden studenten genoemd. Welk vak studeerden ze? Ze waren studenten van hun eigen gezondheid.

Verminder stress

De enorme stress die een ernstige diagnose met zich meebrengt verlamt de geest en verlamt dus het lichaam. Voor een optimale kans op herstel, zou de eerste stap moeten zijn om de stress te verminderen. Als de hersenen door de stress van de diagnose incoherent worden, wordt alles in het lichaam incoherent, inclusief het immuunsysteem, het cardiovasculaire systeem en het verteringssysteem.

De stresshormonen in combinatie met negatieve overtuigingen maakt dat de handrem op de genezing wordt gezet. Er galopperen meteen vijf paarden de verkeerde kant op en de kans is  aanwezig dat de medicijnen of operatie niet sterk genoeg zijn om dit te keren.

Breng de persoon terug in balans. Dit kan middels hartcoherentie,  Qigong,  NEI, ACT, mindfulness, EMDR, yoga, haptonomie, hypnose , NLP,  tái chi en het werken aan overtuigingen, en het focussen op mogelijkheden.

Wacht niet op vaccin of medicijn, maar werk aan leefstijl

Ook als samenleving zijn we al ruim een jaar uitgeschakeld en wordt er alleen passief gewacht tot genoeg mensen een vaccin hebben. Aanbevelingen van 70 vooraanstaande artsen en wetenschappers waarmee ook overgewicht en diabetes 2 hadden kunnen worden teruggedraaid, zijn niet opgepikt.

Het actief inschakelen van het individu en de samenleving en bewust maken van hun enorme impact op hun gezondheid is de nieuwe geneeskunde.

Maak van een ziekenhuis een geneeshuis

Symbolisch voor het niet inschakelen van de gezondheid en de patiënt, is het eten in ziekenhuizen. Inmiddels is het gelukkig wat beter. Zet dit af tegen het verhaal van Pablo uit het boek Spontaan genezen die alleen al door het extreem veranderen van zijn voeding de meest dodelijke hersenkanker in remissie wist te brengen, waarna hij alsnog geopereerd kon worden.

Laat bijvoorbeeld Oersterk coaches ook mensen thuis helpen om een gezonde leefstijl aan te meten en laat mensen in het ziekenhuis geïnspireerd worden hoe ze gezonder kunnen gaan leven. In Amerikaanse ziekenhuizen leren mensen van dr. Ornish wat ze kunnen doen en hier zijn motiverende en wijze mensen als Richard de Leth die dat zouden kunnen doen.

Creëer ruimtes in ziekenhuizen waar instructeurs Chi Neng Qigong, yogadocenten en mindfulnessleraren mensen elke morgen een boost geven. En, als het weer, kan ook plekken waar patiënten weer niet-functioneel worden aangeraakt middels massage of haptonomie. En geef patiënten de kans om muziek te luisteren waar ze blij van worden.

Focussen op mogelijkheden: gebruik de kracht van de hersenen

De hersenen kennen geen verschil tussen wat je je voorstelt en wat er is. Op het moment dat we onze aandacht afhalen van ons lichaam (hoe we ons voelen), van de tijd (wat zou er gebeuren) en we openen onze focus naar de ruimte om ons heen, gebeurt er iets bijzonders: onze hersenen ontspannen en gaan van bèta- naar alfagolven. Ze worden zeer coherent en als de hersenen coherent zijn wij coherent en werkt onder andere ons immuunsysteem veel beter.

Na het focussen op de ruimte waarbij onze hersenen diep zijn gaan ontspannen, stellen we ons voor, maar vooral voelen we ons zo ‘heel’ dat er niks meer te wensen valt. Zelfs de wens om beter te worden valt weg. Vanuit deze informatie ontstaat er diepe ontspanning en is er heelheid. Je bent in lijn met wat er is en weet dat dit de bedoeling is want het is zo. Je komt uit de vecht- en vluchtmodus.

Wetenschappers Joe Dispenza en Jeffrey Rediger over spontane genezing

Op basis van hersenscans ontdekte dr. Joe Dispenza dat mensen juist vaak genezen op het moment dat ze zich zo heel voelen het hen oprecht niet meer uitmaakt. Want ze voelen zich al heel. En natuurlijk maakt de innerlijke apotheek in het lichaam dan andere stoffen aan en worden er nieuwe genen op nieuwe manieren aangezet en genen die met ziekte te maken hebben, worden uitgezet.

Dit sluit aan bij de belangrijkste pijler van het boek Spontaan genezen.
Mensen die genazen van een schijnbaar ongeneeslijke ziekte, beschrijven een zeer persoonlijk transformatieproces. Het was een manier om jezelf op een totaal andere manier te begrijpen die leidde tot alle veranderingen, van vullend naar voedend eetpatroon, en van angst naar liefde en verbinding. Ieder deed dat op zijn/haar eigen manier. Dat het meer leven vanuit het hart hierin een rol speelt, moge duidelijk zijn.

In de volgende nieuwsbrief beschrijf ik welke rol liefde heeft in de genezing.

Wil je echt leren wat Chi Neng Qigong voor jou kan doen en hoe je het kunt integreren in je leven? 14 maart geef ik van 9.00-13.00 uur een beginnersworkshop via zoom. Hierna kun je instromen bij de wekelijkse lessen.

Als je deze nieuwsbrief waardevol vindt, deel deze dan svp of stuur deze door zodat ook anderen ervan kunnen profiteren. Ik waardeer het.

Hartelijke groet, Frank

GRATIS Chi Neng Qigong Training online: zondagavond 20:30-21:00

Van 7 februari tot en met 7 maart kun je elke zondagavond gratis deelnemen aan deze korte en krachtige training. De training bestaat uit meditatie om uit je hoofd te komen en enkele belangrijke oefeningen die o.a. de longenergie versterken.

Vanaf zondagavond 7 februari tot en met zondagavond 7 maart geef ik van 20.30-21.00 uur een gratis Qigong training speciaal gericht op de longen.

Doel is:

  • stressvermindering,
  • emotieregulering,
  • versterking van de ademhalingsspieren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op: franklageweg.nl Elke zondagochtend van 7-2 t/m 7-3 worden via de nieuwsbrief de inloggegevens voor de gratis training verstuurd. ZoomMeeting opent om 20:20. Training start om 20:30. Maximaal aantal deelnemers = 100.  Meeting ID: 834 8009 1333
Passcode: chi

Frank Lageweg is niet aansprakelijk voor het naleven van privacywetgeving door Zoom.

Elke week kun je voor een vaste prijs tot twee online trainingen Chi Neng Qigong volgen! Heb je nog geen kennis gemaakt met Chi Neng Qigong? Volg dan een of meer gratis online trainingen op zondagavond 14 feb t/m 7 maart, en geef je op voor de Beginnersworkshop op 14 maart.