Hoe meditatie je leven kan veranderenWie van jullie denkt dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid? Dat de geest kan helpen bij genezing en dat mind-body technieken invloed hebben op de gen-expressie en kunnen helpen om het risico op onder andere kanker en depressie te verlagen?

Het antwoord op de eerste twee vragen kun je vinden in mijn vorige nieuwsbrief.

Het antwoord op de laatste vraag vind je in deze nieuwsbrief.

Na het lezen van deze nieuwsbrief:

  • heb je inzicht in hoe stress in de jeugd het DNA kan veranderen en kwetsbaarheid kan vergroten (onderzoek UMC, zie onderstaand artikel).
  • weet je hoe mind-body technieken als meditatie, Chi Neng Qigong, Tai chi, yoga etc. een tegenovergesteld effect hebben op  gen-expressies als stress en angst, waardoor de kans op ontstekingsgerelateerde aandoeningen, kanker en depressie wordt verkleind (Radboud Universiteit, zie onderstaand artikel).
  • ben je je bewust dat het lezen hierover niet je stress/angst en negatieve gedachten verlaagt en ook niet je gezondheid verbetert. Daarvoor zul je een van deze mind-body technieken ook daadwerkelijk moeten beoefenen.

 Artikel: hoe stress in jeugd het DNA kan veranderen

Artikel: Moleculaire effecten van mind-body interventions

Mijn kinderen (3 en 5 jaar) vragen dagelijks; “papa, gaan we weer Qigongen”? Maar ook met mijn moeder en mijn oma van 98 beoefen ik Chi Neng Qigong (mijn oma vanuit haar rolstoel). Je hoeft dus absoluut geen atleet te zijn of goed te kunnen sporten, om dit te kunnen.

Na mijn workshop op 15 april a.s. ben je in staat om ook zelf dagelijks een zeer krachtige mind-body interventie te beoefenen. Je zult niet alleen leren om beter om te gaan met stress en de risico’s van ontstekingsgerelateerde ziektes te verlagen, maar ook zal je in je dagelijks leven meer energie ervaren en meer focus hebben, waardoor je productiever kunt zijn.
De maalstroom van gedachtes zal minder worden, omdat je aandacht in het hier en nu is. Dit maakt het leven doorgaans een stuk lichter, eenvoudiger en leuker.
Tenslotte krijg je meer inzicht in wat mind-body technieken kunnen doen middels een korte film van onder andere prof. dr. Benson (Harvard, zie vorige nieuwsbrief).

Indien je je familie, vrienden of collega’s ook wilt laten profiteren van de informatie in deze nieuwsbrief, stuur deze nieuwsbrief dan svp door.
Inschrijven voor de nieuwsbrief kan op: www.franklageweg.nl

Hartelijke groet, Frank

Beginnersworkshop Chi Neng Qigong  |  Verdiepingsworkshop Chi Neng Qigong | Workshop Van Stress naar Kracht | wekelijkse training | www.franklageweg.nl