Hoe meditatie je leven kan veranderenWie van jullie denkt dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid? Dat de geest kan helpen bij genezing en dat mind-body technieken invloed hebben op de gen-expressie en kunnen helpen om het risico op onder andere kanker en depressie te verlagen?

Het antwoord op de eerste twee vragen kun je vinden in mijn vorige nieuwsbrief.

Het antwoord op de laatste vraag vind je in deze nieuwsbrief.

Na het lezen van deze nieuwsbrief:

  • heb je inzicht in hoe stress in de jeugd het DNA kan veranderen en kwetsbaarheid kan vergroten (onderzoek UMC, zie onderstaand artikel).
  • weet je hoe mind-body technieken als meditatie, Chi Neng Qigong, Tai chi, yoga etc. een tegenovergesteld effect hebben op  gen-expressies als stress en angst, waardoor de kans op ontstekingsgerelateerde aandoeningen, kanker en depressie wordt verkleind (Radboud Universiteit, zie onderstaand artikel).
  • ben je je bewust dat het lezen hierover niet je stress/angst en negatieve gedachten verlaagt en ook niet je gezondheid verbetert. Daarvoor zul je een van deze mind-body technieken ook daadwerkelijk moeten beoefenen.

 Artikel: hoe stress in jeugd het DNA kan veranderen