Uit je hoofd en in je Leven. Dat is wat ik jullie toewens voor 2018!

www.franklageweg.nl Chi Neng Qigong is meditatie in beweging

Verander je energie, verander je leven, aldus Dr. Joe Dispenza.

Deze week hoorde ik van dr. Joe Dispenza dat we als mens gemiddeld 95% van de tijd uit het Nu zijn.
Dat is een behoorlijke ‘prestatie’ van de mens..

Het enige moment dat we leven is in het Nu en als we 95% van de tijd in het verleden of in de toekomst zijn met onze aandacht of op andere mensen gericht zijn, missen we maar liefst 95 % van ons leven.

Wordt die 95% leuk besteed, is het de moeite waard om 95% van de tijd het leven te missen?

Opvallend genoeg gebruiken we de tijd die we mentaal in de toekomst doorbrengen niet op een scheppende manier. We nemen niet de tijd om bewust een betere toekomst voor te stellen of te creëren.

De tijd die we mentaal in de toekomst doorbrengen, heeft vooral te maken met de: ‘wat nou als’ scenario’s.
Wat ons verder ‘helpt’ uit het nu te zijn, is dat we onbewust steeds het bandje: ‘ik ben niet goed genoeg’ afdraaien. Om er toch maar een beetje te mogen zijn, wordt dit gecompenseerd door te denken dat we veel moeten doen (voor de ander). Als we maar genoeg doen, is dat enigszins een compensatie voor het feit dat we eigenlijk niet goed genoeg zijn.
En zo hollen we door tot een ziekte of burn-out ons dwingt gas terug te nemen. We worden gedwongen minder te doen en meer te zijn.

Energie volgt de aandacht. Als we de aandacht 95% van de tijd in een verhaal over het verleden, over de toekomst of over een ander hebben, hebben we 95% van de tijd een gigantisch energielek.
Zou dat een reden kunnen zijn dat zoveel mensen moe, uitgeput zijn, slecht slapen, chronische klachten ontwikkelen en niet voelen wie ze zijn of wat ze willen?

Zou het zo kunnen zijn dat als we onze aandacht meer leren te houden in ons lichaam, we ook meer energie in onszelf houden en ons zelf minder verliezen in het verleden, de ander en de toekomst?

Toen ik 20 jaar gelden voor het eerst bij Eckhart Tolle was en Qigong begon te oefenen, was dat een geweldige ervaring. Leren puur te zijn en leren vrij te zijn van mijn gedachten en niet meer elke gedachte te geloven die voorbij komt. Dit voelde voor mij zo wezenlijk dat ik de afgelopen 20 jaar bezig ben geweest me hierin te verdiepen en te scholen.

Via coaching, haptotherapie, hartcoherentie, Chi Neng Qigong workshops, de workshop van stress naar Kracht samen met mijn zus en als trainer/coach samen met Patricia van Walstijn bij het Banyan Centre (Grip op je gezondheid 1 en 2) deel ik mijn ervaring en kennis. Hoe fijn en bevrijdend is het om uit de gevangenis van je denken te komen en weer te gaan leven?

Wil je ervaren/leren om hoe het is om uit je hoofd en in je leven te komen, dan wil ik je daar graag bij helpen. Workshops zijn doorgaans vrij snel vol. De workshop Van stress naar Kracht (mei/juni) zal in plaats van een dag, drie ochtenden worden. In maart komt er een workshop: trainen als in China. Hierover later meer.

Uit je hoofd en in je leven. Het leven is te mooi en te kort om het te missen.

Hartelijke groet, Frank

Beginnersworkshop Chi Neng Qigong  |  Verdiepingsworkshop Chi Neng Qigong | Workshop Van Stress naar Kracht | wekelijkse training | www.franklageweg.nl