www.franklageweg.nlGeloof jij dat je manier van denken invloed heeft op je leven?

Zo ja, creëer jij dan elke ochtend bij het wakker worden een nieuwe toekomst?

De meeste mensen doen dit niet. Waarom eigenlijk niet?

60.000 gedachten
Gemiddeld hebben wij 60.000 gedachten per dag! En het tragische is dat van die 60.000 gedachten 95% dezelfde zijn als gisteren… Vaak zijn het piekergedachten of beperkende overtuigingen als

  • Ik ben niet goed genoeg.’
  • ‘Ik mag geen rust nemen tot (al) het werk gedaan is’
  • ‘ik moet alles onder controle houden’
  • ‘Ik word niet serieus genomen.’
  • ‘Ik ben te oud/te jong/te dik/te lang …’
  • ‘ik kan niet verder met mijn leven, want hij/zij heeft me dit/dat aangedaan’

Vaak zitten we ‘vast in ons denken’. Sommige mensen zitten zelfs 20/30/38 jaar ‘vast’, bijvoorbeeld door wat iemand anders hen aangedaan heeft. Mocht je een verontwaardigde bisschop hierover willen zien, bekijk dan dit filmpje…

Herkenbaar?
Als je altijd dezelfde beperkende gedachten denkt, maak je altijd dezelfde keuzes. Hier vloeien dezelfde gedragingen uit voort die zorgen voor dezelfde ervaringen in je leven. Deze veroorzaken dezelfde emoties als altijd, die weer aanleiding vormen tot dezelfde gedachten. En zo is de cirkel rond.
Is je brein veranderd? Nee.
Is het wel mogelijk om beperkende gedachten te veranderen? Ja.

Wát een huiswerk!
Toen Frank en ik begin juli naar de 3-daagse progressive workshop van Dr. Joe Dispenza (biochemicus, specialisatie: neurowetenschappen) gingen, kregen we vooraf behoorlijk wat huiswerk: 2 (dikke) boeken lezen, 5 filmpjes van elk 2 uur kijken en veel meditatie oefeningen doen.
Vanuit inzichten uit de psycho-neuro-immunologie, kwantumfysica en epigenetica pleit Dr. Joe voor het idee dat je subjectieve geest invloed heeft op je objectieve wereld.

Vurende zenuwcellen
Er is een principe in de neurowetenschap dat zegt ‘nerve cells that fire together, wire together’. Dit houdt in dat als je steeds dezelfde staat van lichaam en geest hebt, je brein vaste patronen en combinaties van zenuwcellen ontwikkelt. Hoe vaker je bijvoorbeeld denkt ‘ik doe het niet goed genoeg’, hoe steviger de bedrading van die zenuwcellen wordt.
Aha! Dit verklaart de enorme hoeveelheid huiswerk vooraf: hoe vaker we vóór en tijdens die workshop de nieuwe kennis tot ons zouden nemen, hoe groter de kans dat zich nieuwe circuits in onze hersenen zouden vormen!

Die nieuwe circuits zijn overigens hard nodig, want rond ons 35e levensjaar, ligt 95% van wie we zijn al vast in ons onbewuste, in de vorm van vast gedrag, emotionele reacties, overtuigingen, waarnemingen en attitudes. Dus nieuwe kennis die we verwerven in de 5% van ons bewuste brein, moet het opnemen tegen de 95% onderbewuste automatische programma’s.

Vorige week sprak ik een oud-cursist van onze workshop ‘Van stress naar Kracht’. Zij vertelde dat ze de Ki-oefening (om in je eigen kracht te staan) vlak ná de workshop steevast deed als ze voor de klas stond. En dat het haar echt hielp. Maar nu, ruim een jaar later, was ze hem eigenlijk vergeten.

Hoe kan je echt veranderen?
Is het mogelijk om je oude denk- en voelpatronen af te leren, op basis van hoe je wél wilt zijn? Het antwoord is JA. Om echt te kunnen veranderen moet je je energie veranderen en groter denken dan je omgeving. Geloof jij in een toekomst die je nog niet kunt zien, maar waar je al zó vaak aan gedacht hebt dat je brein letterlijk al veranderd is alsof het al gebeurd is? Nelson Mandela geloofde dit zéker! Gandhi ook! Volgens de neurowetenschap is dit inderdaad mogelijk.

De vraag is dus: hoe kan je tot je onderbewustzijn doordringen en een nieuwe toekomst creëren? We vertellen het op 12 november in de workshop Van stress naar Kracht 2.0.

Van stress naar Kracht 2.0
Als je steeds bezig bent met het denken aan het volgende moment en daar de emoties van het verleden op plakt, heb je altijd dezelfde toekomst….

Als je echt een nieuwe gewoonte wilt creëren of een ander denkpatroon wilt aanleren, moet je jezelf hier regelmatig in trainen, er vaak aan denken en er veel mee bezig zijn. Bij voorkeur dagelijks. Pas dan wordt de bedrading van de zenuwcellen in je brein anders. In dat kader willen wij ook graag oud-deelnemers van onze workshop Van stress naar Kracht (1.0) uitnodigen om aan onze vernieuwde workshop deel te nemen (tegen een gereduceerd tarief). Komt u voor het eerst, maar met z’n tweeen? Ook dan is er een aantrekkelijke korting.

Op basis van evaluaties, ervaringen en de laatste ontwikkelingen is de workshop Van stress naar Kracht vernieuwd naar versie 2.0. Voor meer informatie, een speciaal aanbod of aanmelden ….. klik hier

Hopelijk zien we elkaar op 12 november
Hartelijke groet,
Petra Lageweg

Workshop Van stress naar Kracht 2.0

  • Datum:                Zondag 12 november 2017;  10:00-17:00 uur
  • Locatie:               Montessori Lyceum Herman Jordan, Jordanlaan 3, Zeist
  • Investering:        99 euro p.p. inclusief koffie, thee, lunch en hand-out.
  • Korting:               Met 2 personen: 85 euro p.p. // Oud-deelnemers: 59 euro p.p